• Gevulde pittig ei met garnalen in kokossaus

    Hoe maak je dit gerecht?

    • Begin met het koken van 4 eieren. 
    • Pel de eieren en snij ze door de helft, vervolgens het ei geel verwijderen en in een schaaltje doen. 

    Hoe maak je de saus?

    • Olie in de koekenpan en fruit daarin een fijn gesneden ui.

    Doe hierin:
    • Stukje Laos of twee thee lepels
    • Een blaadje djeroek peroet
    • Sereh vers of twee thee lepels
    • Een stukje trassi
    • Eetlepel Sambalmeisje sambal pittig 
    • Peteh boontjes 6 stuks, heel fijn snijden
    • Half blikje kokosmelk

    Doe dit even doorbakken. 
    • Vervolgens doe je bij het ei geel wat fijn gesneden Hollandse garnalen, daarna schep je wat van de saus tot je een saus met de juiste dikte hebt. 

    • Snijd gekookte garnalen in de lengte door de helft en bak ze heel even in een laagje olie.

    • Vul de eieren en garneer deze met de gebakken garnaal.

    Taaaada! En daar heb jij jouw zelfgemaakte gevulde eieren met garnalen in kokossaus! Dit is heerlijk als voorgerecht of als exclusieve borrelhapje! 🌶️

  • Spaanse pittige garnalen

    Een van mijn Spaanse favoriete tapas is toch wel die met garnalen. Hierbij mijn pittige uitvoering hierop.

    Benodigdheden:
    – 1 bakje grote gekookte garnalen
    – Kopje olijf olie
    – Knoflook poeder
    – Paprika poeder
    – Citroen 
    – Oregano kruiden
    – Sambalmeisje gemalen pepers naturel 🌶️
    – zout en peper 
    – Platte peterselie 

    Bereiding:
    – Thee kopje olijfolie of gewone zonnebloem olie in de koekenpan op laag vuur. 
    – Nu de kruiden toevoegen:
    • 2 theelepels Knoflook poeder of in verse teentjes fijn gesneden
    • 3 vier theelepels Paprika poeder
    • 2 theelepels Oregano kruiden
    • Halve eetlepel gemalen pepers naturel van Sambalmeisje 
    • Zout en peper naar smaak

    Dit heel even 5 minuten bakken in 1, vervolgens de garnalen heel even mee warm maken en het geheel blussen met sap halve Citroen. Afstrooien met fijn gesneden platte peterselie.

  • Sambalmeisje Hamburger

    Sambalmeisje Hamburger 🍔

    Ik weet dat een hamburger maken een ieders specialiteit is, maar hierbij toch eigenwijs mijn Sambalmeisje uitvoering dus pittig! 🌶️

    Benodigdheden:

    • 500 gram half om half Gehakt of Vega
    • Zout en Peper
    • 1 eierdooier
    • 1 eetlepel Sambalmeisje gemalen pepers naturel 🌶️
    • 2 eetlepels paneermeel
    • Hamburger broodjes
    • Kaas plakjes
    • Sla
    • Tomaat in schijfjes gesneden

    Saus maken van:

    • Theekopje Tomaten ketchup
    • 1/2 theekopje Ketjap Manis
    • 1/2 Fijn gesneden ui
    • 1 eetlepel Sambalmeisje sambal pittig 🌶️
      (Dit goed mengen en klaar)

    Bereiding:
    Meng het gehakt met met de kruiden en draai hier eerst mooi gehaktballen van, die dan vervolgens plaat gedrukt worden tot 2 cm dikte.

    Bak deze schijven in een koekenpan met weinig olie aan beide kanten bruin, en vervolgens nog enkele minuten op heel laag vuur met de deksel erop. In de laatste minuut even het plakje kaas op de burger doen.

    Snijd nu het broodje open leg hierop wat sla.
    En plaatst daarop de hamburger. Daarop de saus en tomaten schijfjes.

    Eetsmakelijk 🙂

  • Pittige Spaanse Gehaktballetjes

    Benodigdheden
     

    • 500 gr gehakt Vega of half om half
    • 1 gesnipperd uitje
    • 1 Eetlepel sambal van Sambalmeisje gemalen pepers naturel
    • 1 eetlepel paprika poeder
    • 1 theelepel komijn
    • Fijn gesneden platte peterselie
    • 1 ei
    • Paneermeel
    • Zout en peper

    Hoe maak je de pittig saus?

    • 1 ui fijn gesneden
    • Half theekopje olie
    • 1 eetlepel Knoflookpoeder
    • 1 blik tomaten blokjes
    • 1 eetlepel sambal gemalen pepers naturel
    • 1 glad rode wijn
    • 1 blik tomatenblokjes
    • beetje suiker
    • Zout en peper
    • Wat peterselie op het laatst

    Meng het gehakt goed door en de Vega kooks natuurlijk zonder het eitje

    Draai van dit mengsel mooie balletjes en bak deze rustig bruin op een niet te hoog vuur.

    In de tussen tijd in een ander pannetjes de pittige saus maken..

    Als de balletjes mooi bruin zijn voeg de saus hier dan aantoe en laat deze samen een minuut of tien zachte doorkoken.

    Deze snack kan koud of warm bij de borrelplank toegevoegd worden naast de kaas en worst met een mooie glas wijn.

  • Sambalmeisje Snack


    Gekruide gehakt balletjes ingerold in vierkante deegvelletjes, gemaakt van bloem, ei en zout die door frituren luchtig & knapperig wordt.

    Benodigdheden:
    Half-om-half gehakt
    Bos/ lente ui
    Zout
    Peper
    Eitje
    Deegvelletjes ( te kopen bij iedere Indonesische winkel)
    Olie voor de frituurpan/ koekenpan

    Bereiding:
    – Gehakt mengen met zout, peper, fijn gesneden lente ui en een ei.
    – Maak hier kleine gehakt balletjes van en rol deze in het deeg ( vierkant 15 cm) velletje.
    – Sluit deze af met veegje water of een opgeklopte eitje.

    Olie verwarmen in frituurpan of koekenpan:
    Bak de snackjes goud bruin en even uitlekken op keukenpapier.

    Heerlijk bij deze snacks natuurlijk mijn pindasaus of de pittige saus, die eind volgende maand bij veel van mijn verkooppunten te koop is.
    (Voor de sauzen, zie recepten op website)

    Geniet van deze gemakkelijk te bereiden snack.

    Liefs Sambalmeisje

  • Roti Kip Sambalmeisje

    (Sudder gerecht kip met sperziebonen, aardappelen en ei)

    Benodigdheden:
    1 kg Kip filet
    Klein zakje Boontjes
    Klein zakje Kriel aardappelen
    4 eieren hard gekookt
    2 Uien
    4 eetlepels Massala kruiden
    2 Kruidnagels
    2 thee lepels Knoflookpoeder
    1/2 theelepel Notenmuskaat
    1/4 theelepel Chinese Vijf spices
    2x Kippen Bouillonblokje
    Zout naar smaak
    Peper naar smaak
    2 theelepels Sambalmeisje Madame Jeanette (Fruitig Zeer Pittig)

    Bereiding:

    Olie 4 eetlepels in de pan met klontje boter.

    Fruit hierin langzaam 2 fijn gesneden uien

    Was de kip met water en citroensap, kruiden met wat zout en peper. En doe deze bij de uien in de pan.

    Vervolgens alle kruiden toevoegen met 700 ml warm water en deze aan de kook brengen.
    Nu de boontjes en krieltjes toevoegen en als laatste de gekookte eieren.

    Het geheel op laag vuur ruim een uur sudderen met deksel op de pan.
    Natuurlijk te eten met rotiplaten of rijst.

  • Pindasaus Sambalmeisje

    Benodigdheden en bereiding:

    4 eetlepels pindakaas

    1 eetlepel bruine basterdsuiker 

    1 eetlepel sambalmeisje sambal extra pittig 

    1 theelepel Knoflookpoeder 

    1–1 1/2 kopje kokend water

    Dit goed mengen en wanneer te dik nog wat water toevoegen.

    Als laatste sap van een halve citroen. 

    En klaar is je pindasaus.

  • Geblancheerde groenten met pittige pindasaus

    Benodigdheden:
    Spitskool in grove stukken snijden
    Enkele bloemkool kroontjes
    Hand vol sperzieBoontjes
    Handvol Taugeh
    Halve Komkommer
    Ei / voor de Vega (tempeh en tahu)
    Kroepoek
    Gebakken uitjes
    Ketjap manis

    Bereiding:
    Kookt een paar eieren hard
    Snijdt de groenten in kleine stukjes en doe deze samen met de rest van de groenten in een schaal.
    Meng dit door elkaar en giet hierover kokend water uit de waterkoker.
    Laat dit even staan en bereid in de tussentijd de pinda saus zie recept op mijn website.

    Giet nu het water uit de schaal snijdt de eieren in stukjes hierop dan overgieten met de warme pindasaus en vervolgens wat ketjap. Nu alleen nog af strooien met fijn geknepen kroepoek en gebakken uitjes.

    Te eten met eventueel:
    Kan met diverse soorten rijst, welke je lekker vind. Ik neem vaak witte rijst want die is neutraal van smaak.

    (PS: Dit is voor 4 personen)

    Eet smakelijk

  • Gestoofde varkensvlees in ketjapsaus

    Weer een van mijn gemakkelijke gerechten en snel op tafel.

    Benodigdheden:
    1 kg Haas- ,Schouderkarbonade of speklapjes
    Kopje Ketjap
    Sap van 1 Citroen
    Stuk Gemberwortel

    Half kopje olie
    2 theelepels zout
    1 theelepel witte peper
    3 theelepels knoflook poeder
    3 eetlepels bruine suiker

    Optioneel: sambal van Sambalmeisje naar smaak

    Bereiding:
    Snijdt het vlees in kleine stukjes
    Verhit de olie en bak het vlees even mee.
    Doe hierbij nu de kruiden en sap van citroen.
    Meng dit even een minuut door elkaar en giet vervolgens warm water toe, zodat het vlees onder water staat

    Kookt het gerecht vervolgens voor ruim een uur op stand 5 ( middel hoog vuur)

  • Pittige kip in kokossaus

    Bereiding:
    1,5 kg kippen dij of kip filet in stukken snijden niet te klein en kruiden met een beetje zout en peper.

    Twee uien fijn snijden ( mag ook in de keukenmachine) en bakken in pan met een theekopje olie tot ze glazig zijn.
    Middel hoog vuur.

    Doe nu de kip erbij en bak deze ook even mee hoeft niet bruin maar wel rondom gebakken.
    Middel hoog vuur

    Nu de volgende kruiden toevoegen:
    -Gember redelijk groot stuk vers 5cm fijn raspen/snijden
    -1 Sereh stengel vers
    -Knoflook poeder een eetlepel
    -Peper rood vers minmaal eentje fijn snijden (als je niet pittig wilt kan deze ook weg)
    -1 Eetlepel gemalen pepers naturel Sambalmeisje
    -4 blaadjes djeroek vers
    -Pandangblad vers een half bosje( ik hou van pandang smaak dus ik doe vaak iets meer)
    -Zout 4 thee lepels
    -Klein beetje suiker 2 theelepels
    -Theelepel koenjit
    -2 eetlepels paprikapoeder
    -3 tomaten in kleine stukjes

    Dit alles even goed doorbakken en dan een blik kokosmelk en een bakje kokosmelk toevoegen ( 2 blikken mag ook)
    Dit nu eerst laten op koken en dan een uurtje op zacht vuur sudderen.
    Af en toe wel even roeren in de pan.

    (Verwijderd de pandang, sereh en djeroek blaadjes uit de pan)

    Succes en eet smakelijk